Řešíme problém s objízdnými trasami kvůli uzavírce v Nezvěsticích. Objízdná trasa z Nezvěstic na Želčany kvůli velké frekvenci IAD a rozpadající se vozovkou již není vhodná pro autobusy s délkou nad 12 metrů, proto od pondělí 21.10. budou všechny spoje (s výjimkou večerních) od Spáleného Poříčí trasovány po oficiální objízdné trase přes Blovice a Chocenickou Lhotu. Zároveň není možné použít objízdnou trasu pro autobusy s délkou 15 metrů přes Kornatice kvůli průjezdnému profilu komunikace.

Zároveň od pondělí 21.10. není možné obsloužit ve směru od Blovic zastávku Rozcestí Černice kvůli stavebním pracím. Frekvence Nezvěstice – Šťáhlavy – Starý Plzenec – Plzeň je tak směřována primárně na železniční dopravu.

Školní spoj ze Žákavy do Nezvěstic bude zajištěn mírně později s příjezdem do Nezvěstic v 7.51. Chápu, že to je za limitem, ale již nemáme možnost, jak spojení v dřívějších časech a vzhledem k dalším souběžným uzavírkám zajistit. Kvůli problémům s kázní řidičů na objízdných trasách je i možné, že spoje budou opožděny (dnes například kamion uvízl na objízdné trase).

https://www.zsnezvestice.cz/wp-content/uploads/2024/10/lv_0450443.pdf

https://www.zsnezvestice.cz/wp-content/uploads/2024/10/lv_0450440.pdf

https://www.zsnezvestice.cz/wp-content/uploads/2024/10/lv_0440523.pdf

Martin Fencl, dopravní a marketingový specialista (POVED s. r. o. Plzeňský organizátor veřejné dopravy)