Dne 8. dubna 2024 se za námi jako tradičně přijelo podívat Divadélko pro školy z Hradce Králové.
S novou pohádkou Dobrodružství veverky Zrzečky nás čekala prima zábava. Pohádka byla moc veselá a všechny děti z 1. stupně se celou dobu báječně smály a bavily.
Nejprve se s veverkou děti seznámily, poznaly také její kamarády jezevce a zajíčka. Potom se v lese zjistilo, že zmizely hodinky pana hajného a na scéně se objevila straka – zlodějka. Dětem se podařilo s pomocí malé lsti straku odlákat a z hnízda ztracené hodinky zachránit. Když běžel šťastný pan hajný za další prací v lese, objevil se tajemný zlý člověk.
Přinesl do lesa svoje odpadky a všechny je tam rozházel. To tedy bylo neštěstí. Unesl Zrzečku, jezevci spadl na hlavu starý ošklivý hrnec a zajíček si spletl starou rouru od kamen s tobogánem a celý zčernal. To bylo dětem smutno!
Naštěstí se objevil hodný pan hajný, zvířátka zachránil a dopadeného zlého muže donutil uklidit celý les. Dokonce ho naučil, jak se má v lese správně chovat a co tam rozhodně dělat nemá!
To byly děti rády. Všem maňáskům i hercům hodně zatleskaly, protože se jim příběhy moc líbily! A veselé byly i písničky, které v pohádce zazněly.
Moc děkujeme a těšíme se na další představení!

Bc. Soňa Hradecká